top of page
Dog Walking on a Sunny Day

Hondenuitlaatservice

Enjoying Nature Together

Uitlaatservice

Honden zijn van nature sociale dieren. Van jongs af aan moeten ze er aan wennen om alleen te zijn. Ze willen niets liever dat deel uitmaken van de “roedel” en overal mee naar toe. Bij onze uitlaatservice geven we ze de kans om deel uit te maken van een roedel die voornamelijk uit soortgenoten bestaat. Zo leren ze de normen en waarden uit de hondenwereld. Dit is een sociale ervaring die eigenlijk elke hond zou moeten meemaken. Naast het sociale aspect worden de honden tijdens de wandeling fysiek uitgedaagd, zodat ze de rest van de dag voldoende beweging hebben gehad.


Elke uitlaatbeurt:

  • Gaan we een uur naar het bos zodat uw hond kan rennen, speuren en spelen met andere honden.

  • Zorgen we dat uw hond handdoek-droog thuis komt.

  • Oefenen we met apporteren of andere spelletjes.

  • Ontmoeten we andere mensen of honden.


Wij zijn een gediplomeerde uitlaatservice. Aan de Martin Gaus Academie zijn met succes de modules Ras en gedrag, Gedragsherkenning en roedelgedrag, Honden EHBO en Veilige HUS in de praktijk afgerond. 

Van maandag tot en met vrijdag rijden wij onze rondes met de uitlaatservice.  Wij doorkruisen Rijswijk, Wateringen en Poeldijk. Wanneer de reistijd niet te groot wordt, halen we ook nog wel eens honden uit de omliggende omgeving. We lopen met onze groepen in Park Overvoorde in Rijswijk. Dat is een erg mooi bos met grote grasvelden. We lopen daar in groepen van 4 tot 10 honden.


Wanneer u heeft aangegeven gebruik te willen maken van onze hondenuitlaatservice, komen wij bij u thuis langs voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking bespreken we de individuele behoeften van uw hond. Als uw hond bijvoorbeeld wat angstig is voor andere honden, helpen wij graag om hem op zijn eigen tempo te laten ervaren dat andere honden juist heel leuk zijn.

*Door gebruik te maken van deze dienst van Dog Care & Progress gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden van de uitlaatservice.

bottom of page